Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

"Πρώτοι έως το τέλος"

Την πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει την καλύτερη ομάδα και στο τέλος θα στεφθεί πρωταθλητής εξέφρασε ο Αντε Ρουκάβινα. Ο επιθετικός του τριφυλλιού, επισήμανε ότι οι πράσινοι στα τελευταία παιχνίδια έχουν βρει έναν καλό ρυθμό και θα πρέπει να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο και μετά από την επανέναρξη της Σούπερ Λίγκα, ώστε να παραμείνουν στην πρώτη θέση μέχρι το φινάλε, προκειμένου να κατακτήσουν τον τίτλο, που τόσο πολύ θέλουν όλοι στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.


"Eχουμε εξαιρετικό ρόστερ, πολύ ποιοτικό και ανταγωνιστικό και θεωρώ ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Από την άλλη όμως έχουμε κάνει μόνο το μισό δρόμο και οφείλουμε στον σύλλογο, στον κόσμο και στους εαυτούς μας να συνεχίσουμε αυτή την καλή εικόνα για να πάρουμε εμείς στο τέλος το πρωτάθλημα". Αντε Ρουκάβινα

Παράλληλα, ο κροάτης φορ στάζει μέλι για το έμψυχο υλικό των πρασίνων, υποστηρίζει ότι η έλευση του Νίκου Νιόπλια άλλαξε την ψυχολογία όλων στο τριφύλλι και παραδέχεται ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι πιο ομάδα σε όλα τα επίπεδα από τα τελευταία χρόνια.

"Θέλω πρώτα απ’ όλα να έχουμε υγεία. Όλα τα παιδιά στην ομάδα, να είμαστε γεροί, δυνατοί και υγιείς για να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Το θέλω πολύ αυτό το πρωτάθλημα, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να το κατακτήσουμε. Τώρα πρέπει απλά να ξεκουραστούμε, να 'καθαρίσει' το μυαλό μας από τα συνεχόμενα παιχνίδια και να επιστρέψουμε ακόμη πιο δυνατά στη δουλειά. Είχαμε βρει έναν καλό ρυθμό στα τελευταία ματς και πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο κι όταν γυρίσουμε…", τόνισε αρχικά ο 23χρονος ποδοσφαιριστής.

"Αλλαξε η ψυχολογία μας με τον νέο προπονητή"
Στη συνέχεια σχολίασε την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως η έλευση του Νίκου Νιόπλια στην θέση του Χενκ Τεν Κάτε άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας, ωστόσο παραδέχθηκε ότι πρέπει να δουλέψουν όλοι μαζί για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους πράσινους: "Μερικές φορές η αλλαγή προπονητή βοηθάει στο να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας. Ο νέος κόουτς ακόμη μας μαθαίνει και τον μαθαίνουμε κι εμείς. Εχουμε πολύ δουλειά όλοι μας".

"Φέτος είμαστε πιο ομάδα"
Ο κροάτης άσος έκανε αναφορά στην πορεία της ομάδας στον πρώτο γύρο, συγκρίνοντας με την περυσινή περίοδο, λέγοντας: "Κάναμε πολύ καλό πρώτο γύρο. Πολύ καλύτερο από πέρσι κι αυτό το δείχνει και η συγκομιδή μας. Φέτος είμαστε πιο ομάδα, ξέρουμε πώς να παίρνουμε τα αποτελέσματα και με ελάχιστες εξαιρέσεις τα πήγαμε εξαιρετικά. Χάσαμε πολύ λίγους βαθμούς και παρότι συναντήσαμε δυσκολίες, πάντα είχαμε τον τρόπο για να πάρουμε αυτό που ζητούσαμε στο γήπεδο".

"Είμαστε η καλύτερη ομάδα"
Ο Ρουκάβινα σχολίασε και το φετινό ρόστερ των πρασίνων λέγοντας πως είναι το καλύτερο απ` όλους τους αντιπάλους τους: "Θέλω στον δεύτερο γύρο και γενικά στη νέα χρονιά να συνεχιστεί αυτή η βελτίωση. Εβδομάδα με την εβδομάδα να είμαστε λίγο καλύτεροι. Έχουμε εξαιρετικό ρόστερ, πολύ ποιοτικό και ανταγωνιστικό και θεωρώ ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Από την άλλη όμως έχουμε κάνει μόνο το μισό δρόμο και οφείλουμε στον σύλλογο, στον κόσμο και στους εαυτούς μας να συνεχίσουμε αυτή την καλή εικόνα για να πάρουμε εμείς στο τέλος το πρωτάθλημα".

"Δεν έχω δείξει ακόμα αυτά που μπορώ"
Αναφερόμενος στην δική του απόδοση και το γεγονός ότι δείχνει ανεβασμένος στα τελευταία παιχνίδια, ο "Ρούκα", τόνισε πως "η αλήθεια είναι πως νιώθω πολύ καλά. Και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Πέρασα μία δύσκολη περίοδο με τον τραυματισμό που είχα και δεν με άφησε να δείξω το καλό μου πρόσωπο. Δούλεψα όμως σκληρά κι έφτασα σε ένα καλό επίπεδο και πάλι". Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι "θέλω όμως ακόμη βελτίωση σε πολλά πράγματα, διότι ακόμη δεν έχω δείξει στο 100% αυτά που μπορώ".

"Την ίδια σοβαρότητα στο β' γύρο"
Ερωτηθείς για το τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, ώστε να πάρει το πρωτάθλημα, ο ψηλόσωμος επιθετικός, επισήμανε: "Να δείξει την ίδια σοβαρότητα και στον δεύτερο γύρο. Να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειές μας στα παιχνίδια με τις μικρές ομάδες και να πάρουμε τα ντέρμπι. Έχουμε μία πολύ καλή ευκαιρία φέτος και δεν πρέπει να την χάσουμε".

2 σχόλια:

  1. Μακαρι να δουμε ενα καλυτερο πρωταθλημα με περισσοτερες ομαδες στη διεκδικηση.
    Δημητρης astylogia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I really love your site! Thanks for sharing and keep it up. I will be back again! plastic lockers
    athletic lockers

    ΑπάντησηΔιαγραφή