Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Φουντώνουν οι φήμες για Σάλπι

Το παρασκήνιο, η ίντριγκα, οι θεωρίες συνομωσίας είναι μερικές από τις αγαπημένες ενασχολήσεις του έλληνα. Του αρέσει να ψάχνει και να βρίσκει. Τι κρύβεται πίσω από την κουρτίνα. Τις περισσότερες φορές βέβαια, είναι οι πρωταγωνιστές αυτοί που δίνουν το έναυσμα για την ενεργοποίηση της ελληνικής περιέργειας. Και στην προκειμένη περίπτωση, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.




Το ενδεχόμενο επιστροφής του Σάλπι στον ΠΑΟΚ αποτυπώθηκε τα τελευταία 24ωρα. Στην Θεσσαλονίκη όμως επικρατεί ως φήμη από τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, όταν και κυκλοφόρησε έντονα η πληροφορία περί τυχαίας συνάντησης του αθλητή με τους επιτελείς του Δικεφάλου. Τις τελευταίες εβδομάδες προστέθηκε ένα στοιχείο που ουσιαστικά ενισχύει αυτή τη φημολογία. Η άρνηση του παίκτη στην υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό, παρότι προβλέπει το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αρχικά εκτιμήθηκε ότι ο διεθνής επιθετικός σκοπεύει να πραγματοποιήσει το παιδικό όνειρό του, δηλαδή να αγωνιστεί εκτός Ελλάδας. Ωστόσο, ακόμη πιο έντονη είναι η φημολογία ότι (πρώτον) θέλει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και (δεύτερόν) να δημιουργήσει τις συνθήκες της επιστροφής. Οι λόγοι είναι απλοί και πηγάζουν από το παρελθόν. Ο Σαλπιγγίδης δεν έφυγε από τον ΠΑΟΚ υπό τις καλύτερες των προϋποθέσεων. Στην πορεία του χρόνου (σαφέστατα) προσπάθησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τους οργανωμένους οπαδούς - μέσω συνεντεύξεων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης - δίχως όμως να τα καταφέρει.

Από την άλλη πλευρά, οι επιτελείς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλουν τον βραχύσωμο επιθετικό στην Τούμπα. Του το έχουν πει εξάλλου, αλλά τους βάζει σε σκέψεις η αντίδραση των οπαδών. Ωστόσο, γνωρίζουν ότι εφόσον βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ του αθλητή με τους οργανωμένους οπαδούς, τότε θα ξεπεραστεί το βασικότερο (ίσως) εμπόδιο. Και λέγεται ότι προς αυτή τη κατεύθυνση λειτουργούν το τελευταίο διάστημα.

Oπως και να' χει, θα χρειαστεί χρόνος στην πορεία αυτού θα φανεί κατά πόσο μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις συνεργασίας. Επί του παρόντος, απλά υπάρχει η αμοιβαία διάθεση για συνεργασία. Δεν υφίσταται καμία συμφωνία και ούτε θα υπάρξει (ή επισημοποιηθεί) αν δεν προηγηθεί αποκατάσταση των σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου