Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Αποφασίζουν μετά τα Χριστούγεννα

Υπομονή για κάποιες μέρες πρέπει να κάνουν στον Ολυμπιακό, ώστε να μάθουν αν τελικά εξασφαλίσουν την πολυπόθητη θετική απάντηση της Μαρσέιγ και του Μπεν Αρφά. Η πρόταση των ερυθρολεύκων χαρακτηρίστηκε ανεπαρκής από τον πρόεδρο της γαλλικής ομάδας, Ζαν Κλοντ Ντασιέ, αλλά την Κυριακή (27/12) ή την Δευτέρα (28/12) θα συνέλθει εκ νέου συμβούλιου των διοικούντων, ώστε να αποφασίσουν για το μέλλον του 22χρονου. Εξάλλου, η ελληνική πρόταση είναι η μοναδική που έχουν στα χέρια τους.




Ο Ολυμπιακός έχει κάνει την πρότασή του και περιμένει πια στο ακουστικό του, γνωρίζοντας πως είναι η καλύτερη που έχει δεχθεί η Μαρσέιγ. Το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με τον τρόπο καταβολής των χρημάτων φαίνεται να ξεπερνιέται, αφού στο Λιμάνι είναι διατεθειμένοι να καταβάλλουν από τώρα το μισό ποσό απόκτησής του (4 εκ. ευρώ) και το υπόλοιπο μισό το καλοκαίρι.

Οι γάλλοι αξίωναν το 70% των χρημάτων, αλλά όλα δείχνουν πως ικανοποιούνται και με το 50%, αφού έχουν ανάγκη να εξασφαλίσουν άμεσα χρήματα. Το ότι υποχώρησαν στις αρχικές τους απαιτήσεις, δείχνει πως θέλουν να κρατήσουν ζωηρό το ενδιαφέρον των ερυθρολεύκων, αφού είναι οι μόνοι που έχουν εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο το ενδιαφέρον τους για τον Μπεν Αρφά. Με το παιχνίδι τακτικής που παίζουν οι γάλλοι, προσπαθούν να προσελκύσουν κι άλλες προσφορές για τον γαλλοτυνήσιο, ο οποίος θα προτιμούσε να αγωνιστεί σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό.

Στο Λιμάνι πάντως, διατηρούν την αισιοδοξία τους και ευελπιστούν πως η προσφορά τους θα γίνει τελικά αποδεκτή και οι αμφιβολίες του Μπεν Αρφά θα καμφθούν και θα συμφωνήσει να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Τονίζουν πως έχουν καταθέσει μία εξαιρετική προσφορά, την οποία δύσκολα θα εξασφαλίσουν οι γάλλοι από άλλη ομάδα. Ιδιαίτερα σε μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου, που οι περισσότεροι σύλλογοι δεν βγάζουν τεράστια ποσά από τα ταμεία τους.

Οι μέρες των Χριστουγέννων ωστόσο, αναγκάζουν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να κρατούν στάση αναμονής. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, μετά και τον αγώνα με την Οσέρ, ταξίδεψε στην Τυνησία, όπου και θα περάσει αυτές τις εορταστικές μέρες. Οι διοικούντες τη Μαρσέιγ ωστόσο, την Κυριακή (27/12) ή την Δευτέρα (28/12) έχουν προγραμματισμένο συμβούλιο και θα συζητήσουν εκ νέου την πρόταση του Ολυμπιακού.

Σε ότι αφορά τις υποθέσεις των Λούα Λούα και Μπούτου, εξελίξεις αναμένονται επίσης από την επόμενη εβδομάδα. Η επιστροφή του πρώην ερυθρόλευκου δεν επηρεάζεται από αυτή του συμπατριώτη του και ο 29χρονος φορ, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Παρίσι, θα αποτελέσει μία από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Ο Μπούτου αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του νέου έτους (οι πληροφορίες λένε για 5 Ιανουαρίου), ενώ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του εκπροσώπου του με τους πειραιώτες, ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου